/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Șase moldovence, exploatate sexual în Rusia. Erau plasate pe un drum circular din Moscova

missing
12 septembrie 2019, ora 10:55

Trei bărbați cu vârstele cuprinse între 34 și 55 de ani din raionul Telenești au fost reținuți de polițiști pe 10 septembrie pentru că ar fi racolat șase tinere din Republica Moldova pentru a le exploata sexual în Federația Rusă. 

Potrivit oamenilor legii, în perioada anilor 2008 și 2014 suspecții au racolat șase tinere din raioanele Telenești, Fălești și Ialoveni. Victemele aveau vârstele cuprinse între 20 și 24 de ani. Fetele au fost transportate în Federația Rusă, orașul Moscova, unde au fost exploatate sexual.

Inițial, victimele erau racolate prin înșelăciune, fiindu-le promise locuri de muncă în diferite domenii. Ajunse în Rusia și neavând bani, fetele erau nevoite să ofere servicii sexuale contra plată.

„Victimele erau plasate pe un drum circular din orașul Moscova, de unde erau vândute clienților pe ore sau chiar zile, contra sumelor de la cinci mii la 15 mii de ruble rusești”, informează Poliția.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de polițiști, pe 10 septembrie curent, cei trei suspecți au fost reținut în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora.

La fața locului au fost depistate și ridicate înscrisuri pertinente la caz, telefoane mobile, cartele SIM, inclusiv din Federația Rusă, precum și o persoană, despre care se știe că anterior a fost exploatată sexual comercial, iar la moment este în concubinaj cu unul dintre bănuiți.

De asemenea, în cadrul percheziției la domiciliul unuia din suspecți a fost depistată o linie de producere a alcoolului în condiții casnice. La fața locului au fost ridicate produse alcoolice în diferite faze de procesare: 150 litri de alcool și 48 de sticle de divin, inclusiv îmbuteliate, având și timbre de acciz. Alcoolul urma să fie comercializat în Federația Rusă.

Pe faptul contrafacerii produselor alcoolice, precum și pentru utilizarea mărcii comerciale străine și încălcarea regimului legal de aplicarea timbrelor de acciz, urmează să se expună agentul constatator al IP Telenești.

Pe acest caz au fost pornite cauze penale, pentru trafic de persoane și proxenetism, iar bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă va fi dovedită vinovăția, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de la șapte la 15 de ani.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații pentru a stabili persoanele implicate în acest caz și a identifica alte tinere exploatate de către bănuiți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram