/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Când va fi votată noua Lege a Procuraturii? Anunțul președintelui Comisiei juridice din Parlament

missing
13 septembrie 2019, ora 17:26

Proiectul de modificare a Legii Procuraturii, avizat astăzi de Guvern, urmează a fi votat în Parlament luni, 16 septembrie, în ambele lecturi. Anunțul a fost făcut de deputatul Sergiu Litvinenco, președintele Comisiei juridice a Legislativului.

Documentul prevede modificarea procedurii de selecție și numire a procurorului general și completarea Consiliului Superior al Procurorilor cu trei membri.

„Avem nevoie stringentă de un procuror general independent, reformator și curajos. Vom merge până în pânzele albe pentru realizarea acestui deziderat. Cred că adoptarea legii respective crează premizele necesare pentru aceasta. Doar așa putem să dăm o șansă acestei țări, astfel încât să le oferim cetățenilor șansa unei vieți mai bune”, a comentat Sergiu Litvinenco pe Facebook.

Citiți mai jos care sunt principalele prevederi ale proiectului de modificare a Legii Procuraturii și toată procedura de alegere a procurorului general.

Principalele prevederi ale noii Legi a Procuraturii! Cum va fi ales procurorul general

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram