/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Dorin Purice spune de ce a demisionat din funcția de secretar de stat al MAI: „Este o decizie asumată...”

missing
13 septembrie 2019, ora 12:55

„Este o decizie asumată”, asta spune Dorin Purice, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), despre hotărârea de a demisiona din această funcție. Purice zice că decizia nu are legătură cu criticile care i s-au adus în ultima perioadă în spațiul public, cu privire la faptul că a rămas în funcție după plecarea fostei guvernări și acuzațiile precum că ar fi făcut agitație electorală pentru Partidul Democrat (PDM), în campania pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.

„Nu m-a silit nimeni. Este o decizie personală pe care a trebuit să o fac la un moment dat (…). Toate acuzațiile au fost în mare parte niște insinuări, care nu corespund cu realitatea. Este o decizie absolut asumată și nu m-a forțat nimeni să fac acest lucru”, a declarat Dorin Purice, contactat de TV8.md.

Ex-secretarul de stat declară că, deocamdată, nu știe cu ce se va ocupa, după ce va pleca de la MAI: „După șapte  ani de activitate în cadrul ministerului, cred că am nevoie de ceva timp pentru, știu eu, pentru contemplare, poate să mă odihnesc un pic, să-mi revăd viziunile mele și, după care, mai vedem”, a spus Dorin Purice.

Demisia lui Dorin Purice din funcția de secretar de stat al MAI a fost aprobată la ședința de azi a Guvernului.

În campania electorală pentru alegerile parlamentare Dorin Purice a fost surprins într-o geacă cu însemnele Partidului Democrat, dând mâna cu Vlad Plahotniuc, fostul lider al democraților.

Ulterior, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, Năstase a spus că nu l-a demis pe Purice pentru a „păstra memoria instituțională” a ministerului. Recent, într-un alt interviu, Andrei Năstase a spus că Dan Purice regretă faptul că „a îmbrăcat haina partiinică”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram