/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Președintele CSM, Dorel Musteață, despre cererea celor 87 de judecători de a se convoca Adunarea Generală a Judecătorilor

missing
13 septembrie 2019, ora 19:11

Președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, spune că vestea despre cererea celor 87 de judecători, care cer convocarea Adunării Generale a Judecătorilor și demisia in corpore a membrilor CSM, l-a găsit în concediu. „Am făcut cunoștință cu ea prin internet, mai multe nu cunosc”, a spus Musteață, contactat de TV8. 

Totuși, președintele CSM afirmă că știa despre anumite tensiuni din sistemul judecătoresc: „Am auzit că se strâng semnături, probabil sunt anumite nemulțumiri față de activitatea CSM (…). Sigur că cererea va fi examinată. Se discuta, știam că există anumite mulțumiri din partea judecătorilor, dar toți au dreptul la opinie”, a zis Dorel Musteață.

Totuși, potrivit președintelui CSM, pe 17 septembrie deocamdată nu este fixată ședința Consiliului, din motiv că mai sunt membri care se află încă în concediu.

În solicitarea semnată de cei 87 de judecători, magistrații cer convocarea Adunării Generale a Judecătorilor pe data de 20 septembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram