/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Reacția liceului „Orizont” la cazul de intoxicație în masă. Administrația încearcă să oprească răspândirea infecției

missing
13 septembrie 2019, ora 15:41

După ce în Liceului Teoretic „Orizont” din sectorul Ciocana al capitalei a fost înregistrat un caz de intoxicație în masă, reprezentanții instituției de învățământ au venit astăzi cu o reacție pe rețelele de socializare. 

Dânșii spun că administrația liceului a întreprins măsurile necesare pentru a preveni răspândirea infecției virale și în alte filiale. Asta pentru că angajații liceului ar fi informați că cazuri similare la moment au fost înregistrate și în alte instituții de învățământ din municipiul Chișinău.

„Ieri după adresarea elevilor la medicul liceului, administrația filialei Ciocana a invitat instituțiile de resort – Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Centrul de Sănătate Publică (CSP) pentru întreprinderea măsurilor de rigoare. Vă înștiințăm că, la fiecare filială a instituției sunt folosite aceleași produse alimentare, iar în alte filiale adresări similare nu au fost înregistrate.

În încăperea blocului alimentar a Liceului din sectorul Ciocana astăzi se face dezinfectare cu scopul prevenirii răspândirii infecției virale. Săptămâna viitoare vor fi rezultatele de laborator epidemiologic care vor dovedi motivul îmbolnăvirii”, a scris administrația liceului pe rețelele de socializare.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), la moment au fost atestate 128 de cazuri de boală diareică acută între elevi și profesori.

În prezent, specialiștii ANSP desfășoară cercetarea epidemiologică a cazului în comun cu asistența medicală primară și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor cu implementarea măsurilor antiepidemice în focar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram