/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Alexandru Tănase, despre sesizarea depusă de Dumitru Robu la Curtea Constituțională: Este neclar care a fost intenția

14 septembrie 2019, ora 08:00

Motivul adresării procurorului general interimar la Curtea Constituțională (CCM) cu solicitarea de a i se oferi o interpretare a articolului 307 din Codul penal trezește semne de întrebare, iar noua componență a Curții ar trebui să respingă această solicitare, este de părere Alexandru Tănase, fost președinte al CCM.

Potrivit lui Tănase, există deja o hotărâre a CCM la acest subiect și chiar și o opinia a Comisie de la Veneția, care se arată rezervată vizavi de acest articol.

„Este neclar care a fost intenția domnului procuror general interimar, depunând această sesizare. Dacă ar fi să admitem prin absurd că judecătorii constituționali ar putea să fie urmăriți penal pentru hotărârile pe care le adoptă, asta ar însemna instituirea unui control procuroresc asupra CCM, ceea ce nu cred că se va ajunge la așa ceva. La ora actuală avem o componență nouă a CCM, ei au timpul suficient să o examineze. Mai mult, Guvernul vrea să anuleze acest articol. Este un articol care permite abuzuri foarte mari și o interpretare foarte inadecvată a normei penale”,  a declarat Alexandru Tănase la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Procurorul general interimar s-a adresat la CCM pe 21 august. În sesizarea sa, procurorul general cere Curții să explice dacă este permisă pornirea urmăririi penale în privința judecătorilor constituționali pe durata exercitării mandatului și după încetarea acestuia, fără avizul prealabil al Curții Constituționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram