/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Cel puţin cinci oameni au murit în Spania din cauza inundațiilor. Peste trei mii de oameni, evacuați din locuințe

missing
14 septembrie 2019, ora 15:43

Cel puţin cinci oameni au murit în Spania din cauza inundațiilor provocate de ploile severe care au lovit sud-estul ţării. Vremea pare că s-a stabilizat, dar apele încă nu s-au retras. Zeci de drumuri, tuneluri şi linii de tren sunt încă inundate. Peste trei mii de oameni au fost evacuaţi din casele lor, ameninţate de viituri. Armata spaniolă a intervenit în zonele calamitate ca să ajute echipele de intervenţie, scrie digi24. 

Zone întinse din sud-estul Spaniei sunt încă inundate, deşi ploile torenţiale s-au oprit după două zile. Mulţi oameni sunt în continuare blocaţi în casele înconjurate de ape, iar echipele de salvare pot ajunge la ei doar cu elicopterul. Pe alocuri, au căzut și 400 de litri de precipitații pe metrul pătrat, în doar 48 de ore, cantități de apă comparabile cu cele aduse de un uragan.

În oraşul de coastă Los Alcazares, unul dintre cele mai grav lovite de vremea rea, râurile formate pe străzi se varsă direct în mare. Plaja nu se mai vede. Torentele au luat maşinile cu totul. Şi în alte localităţi drumurile sunt acoperite ape.

Oamenilor nu le vine să creadă prin ce au trecut şi câte mai au de îndurat, până când situaţia va reveni la normal.

„Am mers să cumpăr pâine şi am văzut centrul oraşului acoperit de ape… Cum s-a întâmplat aşa ceva? E prima oară când văd asta…”, spune un localnic.

Autorităţile spaniole îi avertizează pe oamenii din zonele afectate că pericolul încă nu a trecut, deşi ploile s-au oprit. Râurile sunt încă umflate, iar noi viituri pot apărea oricând.

Sinistrații sunt îndemnați să nu încerce să plece cu mașinile, deoarece își riscă viața pe drumurile inundate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram