/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Scandalul continuă! Profesorii de la „Prometeu” nu sunt lăsați să intre pe teritoriu, iar părinții primesc scrisori de la administrație

16 septembrie 2019, ora 23:25

Scandalul între fosta și actuala administrație a liceului „Prometeu” continuă și astăzi. Chiar dacă au ajuns cu negocierile până la Ministerul Educației, acest lucru nu i-a ajutat să găsească un numitor comun. Recent, câțiva profesori nu au fost lăsați să intre pe teritoriul școlii, pentru că sunt de partea fostei conduceri a instituției, iar unii părinți spun că sunt presați să-și treacă copiii la liceul condus de noua administrație.

Domnul Haralambie este unul dintre părinții care recent ar fi primit mai multe e-mailuri prin care sunt rugați să-și ia copiii de la liceul fondat de fostul director Aurelian Silvestru și să-i înmatriculeze la Prometeu-Prim”, condus de noua administrație. Bărbatul spune că nu mai știe ce să facă în această situație.

HARALAMBIE BATOG, PĂRINTE

De exemplu, pentru copiii mei, deja am semnat contractul cu „Prometeu Pro-Talent”.  Începând cu 1 octombrie, în incinta școlii de pe Iorga 2 vor rămâne doar acei de la „Prometeu-Prim”.

Iar doamna Zinaida este una dintre profesorii care au interdicția de a intra pe teritoriul instituției. Într-o zi a venit la lucru, însă nu a putut trece mai departe de poarta școlii, fiind oprită de pază.

ZINAIDA VÂRLAN, PROFESOARĂ DE LIMBĂ FRANCEZĂ

Pe motiv că încăperile sunt ale lor. M-am pomenit că invitaseră o altă profesoară care să predea lecțiile de franceză în locul meu.

Nu am reușit să discutăm cu fosta conducere a liceului, însă avocatul ce-i reprezintă interesele afirmă că situația trebuie soluționată în judecată.

VITALIE NAGACEVSCHI, AVOCAT

Fondatorii să găsească un punct de pornire sau un status-quo care să asigure derularea normală a procesului de învățământ.

În schimb, unul dintre fondatorii liceului, care face parte din noua conducere, susține că decizia de a limita accesul profesorilor a fost pentru binele elevilor.

ROMAN NICU, DIRECTOR INTERIMAR „PROMETEU-PRIM”

Dumnealor militează pentru liceul „Pro-Talent” și militează relativ agresiv, atât în fața profesorilor, cât și în fața părinților. Li s-a solicitat practic să ia parte și să urce pe baricade.

Iar despre presiunile invocate de părinții elevilor, administrația susține că este vorba doar despre o scrisoare deschisă, pentru a clarifica situația.

DANIELA ȘTERBEȚ, DIRECTOR ADJUNCT INTERIMAR PENTRU INSTRUIRE

Noi am stabilit un termen pentru că suntem în imposibilitatea de a cunoaște exact care este situația. Nu am primit transferul documentelor, nu am intrat în posesia documentelor.

La începutul lunii iulie, dupa 28 de ani de activitate, Aurelian Silvestru a fost demis din functia de director al Liceului „Prometeu” din Chisinau, de catre alti doi fondatori ai institutiei. În semn de solidaritate, profesorii si-au dat demisia. Atunci, el a anunțat că a înregistrat un nou liceu, numit „Prometeu-Pro-Talent”, care va activa „cu aceiași profesori și cu aceiași elevi”, în aceeași clădire. Cazul a fost discutat și la Ministerul Educației.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram