/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Democratul Candu spune când a apărut prima dată ideea de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău

17 septembrie 2019, ora 08:30

Democratul Andrian Candu consideră că însăși ideea de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău este una bună. Potrivit lui, dacă nu era să fie dat pe mâna unei companii, la ora actuală AIC pierdea competiția cu aeroporturile regionale din România și Ucraina. Fostul vicepreședinte al PDM spune, în emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8 când a apărut prima dată ideea concesionării.

Andrian Candu afirmă că peste 30 de aeroporturi din Europa sunt concesionate.

„Uitați-vă cum arată aeroportul nostru astăzi și cum arăta cu 10 ani în urmă. (…) Eu știu că dacă nu se concesiona și nu se făceau investiții, la ora actuală pierdeam competiția cu alte aeroporturi regionale – Iași și Odessa”, spune Candu.

Ideea concesionării a apărut, spune Candu, încă în master-planul unei companii germane specializate în tot ceea ce înseamnă securitatea aeronautică și operarea aeroporturilor din lume, „care nu este cooperativa „Albinuța” din Republica Moldova, dar e cu renume. Și acel master-plan din 2010 de care a vorbit și Valeriu Lazăr, clar a stabilit ce se va întâmpla în ani de zile”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram