/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Un elev a primit medalia „Meritul Civic” de la președintele Dodon

missing
17 septembrie 2019, ora 08:47

Elevul liceului „Orizont” din capitală, Alexandru Lopotenco, a primit medalia „Meritul civic” de la șeful statului Igor Dodon, după ce a obținut aurul la matematică în cadrul „Olimpiadei Megapolis” – unul dintre cele mai mari evenimente educaționale din lume, care s-a desfășurat la începutul lunii septembrie, la Moscova.

„Pentru rezultate deosebite la disciplinele de studiu, spirit competitiv și atitudine creativă manifestate în procesul educațional și performanțe remarcabile obținute în cadrul concursurilor internaționale, șeful statului a conferit medalia „Meritul Civic” lui Alexandru Lopotenco”, motivează reprezentanții Președinției.

Alți câțiva elevi s-au ales cu diplome de onoare de la președinte. Este vorba despre Felicia Moraru, medaliată cu argint și elevi medaliați cu bronz: Cătălin  Botezat, Andrei Ciursin, Daniel Efimov și Mădălina Griza.

La ediţia a IV-a a competiției școlare de talie mondială „Olimpiada Megapolis” au participat opt elevi din R. Moldova. Țara noastră a fost în premieră la această olimpiadă și s-a plasat pe locul trei pe echipe.

La competiție au concurat elevi din 45 de orașe din Rusia, SUA, Germania, China, India etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram