/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

/DOC/ Sesizarea lui Munteanu, pasată de la MAI la Procuratură și înapoi

missing
18 septembrie 2019, ora 09:43

Sesizarea președintelui Partidului Uniunea Salvați Basarabia,  Valeriu Munteanu, depusă la Ministerul Afacerilor Interne, prin care  a cerut să fie amendați factorii de decizie de la Președinție, Parlament și din Găgăuzia pentru faptul că nu au coborât drapelele în bernă pe 23 august, când Guvernul a decretat zi de doliu pentru comemorarea victimelor regimurilor totalitare, a fost direcționată la Procuratura Generală.

Reprezentanții Procuraturii au analizat-o și au trimis-o înapoi la Ministerul de Interne, motivând că încălcările prevăzute în Codul Contravențional la art. 322 se constată de Poliție.

Astfel, angajații subdiviziunilor subordonate MAI-ului sunt obligate să verifice faptele invocate de Munteanu, să administreze probele concludente și să identifice persoanele implicate.

Valeriu Munteanu afirmă că „Poliția, sub conducerea lui Andrei Năstase, se eschivează de la aplicarea legii în privința colegilor săi de alianță”, pentru că ar fi trebuit să fi amendați președintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi și bașcanul Irina Vlah.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram