/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Directorul ACC: Sursa principală a mirosului urât sunt depozitele de nămol. „Problema ar putea fi rezolvată într-un an”

missing
18 septembrie 2019, ora 12:54

Principala sursă de miros urât în Chișinău sunt depozitele de nămol, spune directorul „Apă-Canal Chișinău” (ACC), Valeriu Meșca. Potrivit lui, nămolul din geotuburi a fost scos și depozitat, iar acum sunt necesare soluții pentru neutralizarea lui. Vestea proastă este că, chiar dacă autoritățile vor începe acum rezolvarea acestei probleme, procesul ar putea dura chiar și un an de zile. 

„S-a scos nămolul din geotuburi și s-a depozitat în câteva lacuri. Cantitatea de 760 de mii de tone este depozitată în lacuri”, a spus șeful de la „Apă-Canal Chișinău”.

Meșca zice că este necesar ca autoritățile locale să aloce bani pentru neutralizarea nămolului, să se identifice soluții tehnice pentru aceasta: „Chestia aceasta se poate de rezolvat în jumătate de an – un an, până în vară, până se se încălzește din nou afară se poate de rezolvat”.

Directorul întreprinderii municipale mai spune că este posibilitatea să se facă compost din acest nămol, care ulterior, cu acordul Agenției de Mediu, să fie utilizat în agricultură.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unor audieri publice la acest subiect, organizate azi la Parlament.

La începutul lunii septembrie, Procuratura Generală a anunțat despre pornirea a două procese penale privind cauza mirosului urât din Chișinău și poluarea râului Bâc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram