/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Alexandru Jizdan, despre ancheta în cazul concesionării aeroportului: „Sunt patru nume din opoziție în acest dosar”

19 septembrie 2019, ora 21:14

În ancheta penală care vizează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău sunt vizate patru persoane din opoziție, nu numai cei doi deputați despre care s-a aflat astăzi: Vladimir Cebotari și Petru Jardan. Asta spune fostul ministru de Interne, deputatul democrat Alexandru Jizdan, dar nu oferă nume.

Acesta se arată indignat de faptul că nu sunt cercetate și persoane aflate la guvernare, care la fel au fost implicate în procesul de concesionare a aeroportului.

„Sunt patru nume din opoziție în acest dosar. Dar unde sunt cei de la guvernare? … În comisia din care a făcut parte dl Cebotari a venit un contract deja negociat. Au venit documente spre execuție de la Guvern, votate și de unii care astăzi sunt bine merci și conduc instituțiile statului. Aceste hotărâri au fost votate și de Maia Sandu. Această comisie nu a avut dreptul de decizie”, a declarat Jizdan în cadrul unei ediții speciale a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Potrivit lui Jizdan, din cei șapte membri ai comisiei care s-au ocupat de concesionarea aeroportului, Vladimir Cebotari ar fi acordat cel mai mic punctaj companiei câștigătoare a concursului. „Probabil a fost cel mai obiectiv din comisie”, îl apără Jizdan pe colegul său de partid.

Alexandru Jizdan declară că procesul de justiție este acum politizat și nu crede în finalitatea dosarului în care este cercetat în prezent Vladimir Cebotari.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram