/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Comisia juridică a aprobat ridicarea imunității lui Cebotari. Sergiu Sîrbu anunță ce fapte i se incriminează colegului său

missing
19 septembrie 2019, ora 13:06

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat cu majoritatea de voturi solicitarea procurorului general de ridicare a imunității deputatului democrat Vladimir Cebotari. Anunțul a fost făcut de Sergiu Sîrbu, care a spus ce fapte i se incriminează lui Cebotari. În privința deputatului Petru Jardan, examinarea solicitării a fost amânată, pentru că acesta nu este prezent și trebuie să fie informat din timp, potrivit procedurii.

Democrații califică acțiunile procurorilor drept o „comandă politică”. „Suntem împotriva acestui show de prost gust și a acestor acțiuni de intimidare politică…Taman în ziua în care dl Cebotari s-a înregistrat la alegeri…Suntem siguri că Vladimir Cebotari este absolut nevinovat și dacă cineva este vinovat, atunci sunt cei din Guvern”, a declarat deputatul Sergiu Sîrbu.

Democratul mai spune că cererea procurorului general este neîntemeiată. „I se impută că membrii comisiei de concesionare nu au respectat condițiile de concesionare, că s-a introdus acea taxă pentru modernizare și abuz în serviciu. El a fost un membru al comisiei de selecție, dar condițiile contractului au fost negociate de Guvern. Pe fapt, s-a pornit dosarul în 2014, iar peste cinci ani Procuratura se autosesizează”, a comentat  Sergiu Sârbu.

Acesta a fost indignat și de faptul că procurorul ar minți că nimeni nu știa că el va veni în Parlament.  „Procurorul s-a jurat că nimeni nu știa. Ei de ieri știau că vine procurorul”, afirmă Sârbu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram