/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Trei deputați au contestat la Curtea Constituțională ridicarea imunității deputatelor Tauber și Apostolova

missing
19 septembrie 2019, ora 15:55

Trei deputați din fracțiunea Partidului ȘOR (PP ȘOR) au contestat la Curtea Constituțională (CCM) ridicarea imunității colegelor lor de fracțiune Marina Tauber și Reghina Apostolova. Sesizarea a fost depusă azi și este semnată de deputații Igor Himici, Vadim Fotescu și Denis Ulanov. 

În solicitarea lor, deputații cer CCM-ului să se expună dacă ridicarea imunității celor două deputate este constituțională. De asemenea, aceștia cer suspendarea acțiunii celor două hotărâri ale Parlamentului, privind ridicarea imunității celor două parlamentare, decizii care datează din data de 16 septembrie.

Cele două deputate au rămas fără imunitate parlamentară, după ce procurorul general interimar a venit cu o solicitare în plenul Legislativului, spunând că acestea sunt implicate în schemele devalorizării sistemului bancar. Ieri, Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Azi, Parlamentul a votat și pentru ridicarea imunității deputatului Vladimir Cebotari, din fracțiunea Partidului Democrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram