/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Urmează și alți deputați? Igor Munteanu: „Veți afla săptămâna viitoare”

19 septembrie 2019, ora 12:28

Anumiți deputați sunt conectați la fapte reprobabile, care au condus la devalizarea bunului public, susține Igor Munteanu, președintele Comisiei parlamentare de anchetă, care investighează procesele scandaloase de privatizare. Declarația a fost făcută după ce procurorul general a solicitat ridicarea imunității deputaților Vladimir Cebotari și Petru Jardan.

Cei doi parlamentari au fost implicați în procesul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, iar comisia parlamentară de anchetă a identificat mai multe nereguli admise la pregătirea și semnarea contractului de concesiune a aeroportului.

Deputatul Vladimir Cebotari a declarat înainte de audieri că ar putea fi cercetat în cazul concesionării, pentru că a făcut parte din comisia juridică, care a pregătit contractul de concesiune a aeroportului.

Președintele comisiei de anchetă în cazul privatizărilor a fost întrebat dacă există bănuieli și în privința altor deputați cărora ar urma să le fie ridicată imunitatea.

„Nu pot să vă spun acest lucru. Veți afla săptămâna viitoare când prezentăm raportul comisiei”, a punctat Igor Munteanu.

Amintim că membrii comisiei au pregătit două rapoarte pe care urmează să le prezinte în plenul Parlamentului. Unul vizează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, iar altul – privatizarea companiei „Air Moldova”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram