/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

A întrebat la FBI în SUA unde este Plahotniuc? Năstase: „Nu vreau să divulg”

missing
20 septembrie 2019, ora 09:01

Ministrul Afacerilor Interne, care s-a întors ieri dintr-o deplasare de serviciu din Statele Unite ale Americii, a discutat cu mai mulți înalți funcționari ai Biroului Federal de Investigații (FBI) despre locul aflării fostului lider al democraților Vladimir Plahotniuc. Năstase evită să spună dacă acesta se află în SUA, așa cum se vehicula până acum în presă.

„Atât timp cât acest individ nu este anunțat în căutare, nu vreau să-i încalc niciun drept. Nu vreau să divulg. Nu vreau și nici nu pot”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Politicianul nu a putut dezvălui nici numele reprezentanților FBI cu care s-ar fi întâlnit, dar afirmă că le-a cerut acestora ajutorul și pentru investigarea fraudei bancare și a cazurilor de spălare de bani prin intermediul instanțelor de judecată din R. Moldova – renumitul laundromat rusesc.

Cât despre căutările lui Ilan Șor, Andrei Năstase susține că se întreprind toate măsurile pentru ca acesta să fie identificat și în momentul în care va fi reținut pe teritoriul Israelului autoritățile noastre vor solicita extrădarea sa în R. Moldova.

Ilan Șor deține și cetățenia statului Israel, dar potrivit legislației Israelului, statul își extrădează propriii cetățeni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram