/VIDEO/ Cu doi ani în urmă i-a semnat decretul de demitere, iar astăzi i-a înmânat legitimația de judecător. „Este o cinste”

20 septembrie 2019, ora 16:28

Președintele Igor Dodon i-a înmânat astăzi magistratei Domnica Manole și celorlalți judecători ai Curții Constituționale (CCM) legitimația de judecător. Asta după ce acum doi ani șeful statului a semnat decretul privind demiterea judecătoarei, care la acel moment activa la Curtea de Apel Chișinău, scrie ru.tv8.md

„După ce am semnat decretul este o cinste deosebită pentru mine să vă înmânez”, a spus Igor Dodon în cadrul ceremoniei de înmânare a legitimației.

În anul 2017 Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit că Domnica Manole este incompatibilă cu funcția de judecător și i-a cerut lui Igor Dodon s-o demită. Consiliul a luat această decizie după un demers al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Atunci SIS a ajuns la concluzia că judecătoarea ar fi comis mai multe abateri.

Video: Dodon Igor/ Facebook

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram