/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Decis! CSM a fost obligat de Curtea de Apel să convoace Adunarea Generală a Judecătorilor

21 septembrie 2019, ora 10:30

Curtea de Apel Chișinău a obligat Consiliul Superior al Magistraturii să convoace Adunarea Generale a Judecătorilor, la inițiativa a cel puțin 50 de judecători. O hotărâre în acest sens a fost emisă ieri. Se întâmplă după ce, acum câteva zile, un grup de magistrați care cere să fie organizată Adunarea Generală a Judecătorilor, pentru a iniția procedura de demisie a membrilor CSM, s-a adresat în instanța de judecată.

CSM urmează să pregătească materialele și actele normative necesare pentru organizarea Adunării.

Amintim că 87 de judecători au semnat o cerere adresată CSM-ului prin care au solicitat convocarea Adunării Generale a Judecătorilor. Pe 19 septembrie, CSM a amânat examinarea cererii și a dispus Inspecției Judiciare să verifice dacă nu s-au făcut presiuni pe judecătorii care au semnat solicitarea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram