/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

În centrul Chișinăului este instalat pavajul tactil pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Lucrările sunt în toi

21 septembrie 2019, ora 12:48

Primăria municipiului Chişinău anunță că pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt se desfășoară lucrări de amenajare a pavajului tactil la intersecții și la stațiile de așteptare, destinat pentru orientarea persoanelor cu deficiențe de vedere.

Benzile de ghidare, de culoare galbenă, sunt amenajate în cele mai aglomerate intersecții de pe bulevardul central al capitalei. Astfel, până în prezent, pavele de orientare au fost instalate în preajma trecerilor pietonale și a stațiilor de așteptare a transportului public de pasageri, pe tronsoanele: str. Al. Pușkin – str. Armenească; str. Ismail – str. Ciuflea – bd. C. Negruzzi.

Lucrările de amenajare a pavajului tactil în zona istorică a capitalei vor continua și pe străzile: Tighina, Alexandru cel Bun și 31 August 1989, după ce arterele menționate vor fi renovate integral, în cadrul Proiectului „Drumuri Urbane”, Pachetul II (BERD, BEI).

Autoritățile municipale au promis acest pavaj tactil încă acum doi ani. Câteva bucăți au fost instalate pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în apropiere cu intersecția cu strada Ismail, dar așa și nu s-a dus până la capăt această inițiativă.

Foto: chisinau.md

Foto: chisinau.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram