/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Sandu a făcut totalurile vizitei peste ocean: „Autoritățile SUA vor analiza cererea Moldovei de a investiga dosarul furtului bancar

missing
21 septembrie 2019, ora 10:56

În cadrul vizitei din 18-19 septembrie în Statele Unite ale Americii, prim-ministra Maia Sandu a avut o serie de întrevederi cu oficiali de rang înalt ai SUA. Astăzi, șefa cabinetului de miniștri a declarat că această vizită se înscrie într-o serie de vizite reciproce ale oficialilor din Republica Moldova și SUA și denotă dorința de a valorifica la maxim relația de parteneriat dintr cele două state.

Maia Sandu spune că a solicitat sprijinul autorităților americane în investigarea dosarului furtului bancar. „Ne-au asigurat că autoritățile SUA vor analiza cererea Moldovei de a investiga dosarul furtului bancar precum și ne vor sprijini în investigarea schemelor de spălare a banilor și aducerea în fața legii a celor care se fac vinovați de aceste infracțiunilor”, a adăugat șefa cabinetului de miniștri.

De asemenea, prim-ministra a discutat cu reprezentanții instituțiilor americane despre aprofundarea securității cibernetice.

Cu administratorul USAID Maia Sandu a convenit să fie elaborat un plan concret de acțiuni pentru combaterea corupției și un set de indicatori care să măsoare eforturile guvernării de combatere a corupției, indicatori care pe viitor să va permită creșterea asistenței SUA pe acest domeniu. Tot cu administratorul USAID a discutat și despre acordarea unei asistențe specifice CSM-ului și CSP-ului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram