/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

/VIDEO/ La 100 de zile de guvernare, democrații au venit cu un raport alternativ și critici dure la adresa Executivului

missing
23 septembrie 2019, ora 15:43

La 100 de zile de la investirea Guvernului Sandu, deputații Partidului Democrat (PDM) au făcut un raport alternativ cu privire la activitatea Executivului. Parlamentarii din opoziție nu au ezitat să critice actuala guvernare. Dânșii au dat din deget autorităților și le-au adus aminte deciziile luate recent pentru care au fost criticați dur de societate. 

Ridicările de imunitate și dosarele penale din ultima săptămână nu sunt altceva decât o încercare de a-și acoperi eșecul acestor 100 de zile. Sunt multe promisiuni și puține realizări. Cumetri și membri de partid în funcții, scumpiri în lanț, majorări de taxe și impozite, stoparea proiectelor pentru oameni, mai multă confuzie în ce privește vectorul european”, a spus președintele PDM, deputatul Pavel Filip.

Democratul s-a referit la fiecare domeniu în parte, făcând declarații populiste:

Economie

„Unde sunt cele 400 de milioane de lei pe lună care anunțau că fac parte din scheme?  De ce nu le vedem în prezent? Taxele cresc, oamenii își închid afacerile și pleacă peste hotare. Ministrul  Economiei, Vadim Brînzan, și-a pus cumătrul șef la Agenția Proprietăți Publice (APP)”.

Agricultură  

„Un lucru a demonstrat Ministerul Agriculturii: Guvernul nu este în stare să gestioneze situațiile de criză”.

Afaceri Interne  

„S-a pus cruce pe Ministerul Afacerilor Interne, atât la propriu cât și la figurat. La MAI sunt peste două mii de locuri vacante. Probleme fără precedent. Ministrul de Interne, Andrei Năstase, și-a adus cumetrul la șefia Inspectoratului General al Poliției (IGP)”.

Justiție

„Asistăm la politizarea la maxim a Justiției și a instituțiilor din stat. Justiția este un domeniu în care s-a promis cel mai mult, însă au intrat în Justiție ca un elefant într-un magazin de bibelouri. Și-au împărțit între ei CNA și Procuratura Generală. Despre epopeea de la Curtea Constituțională nici nu e cazul să vorbim”.  

Educație

„ Acest Guvern a închis șapte școli, a tăiat 30 de milione de lei de la reparația grădinițelor. Nu vor beneficia de reparație 55 de grădinițe din 48 de localități… Ministrul Educației l-a numit pe președintele organizației de tineret al partidului său secretar de stat la Ministerul Educației…”.

Protecția socială 

„Asistăm la Scumpiri în lanț. Nivelul de trai și veniturile oamenilor nu au crescut. Au tăiat finanțarea pentru proiectele pe care le-am lansat anterior precum: „Drumuri bune”, „Prima casă”, „Un doctor pentru tine” și „O nouă viață”. S-au scumpit majoritatea medicamentelor”.

Democrații s-au arătat îngrijorați de faptul că, de la Guvern, într-o singură zi au fost dați afară 65 de funcționari. Pavel Filip o învinuiește pe Maia Sandu că și-a adus trezorierul de la partid și l-a făcut secretar al Guvernului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram