/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Diaspora va primi cu 50 de mii de buletine de vot mai puține la alegerile parlamentare noi

24 septembrie 2019, ora 16:01

Secțiile de votare din circumscripția nr. 50 Europa vor primi cu 53 200 de buletine de vot mai puține față de alegerile parlamentare organizate în luna februarie. Comisia Electorală Centrală explică că a fost luată în calcul prezența cetățenilor la vot la scrutinul precedent și informația prezentată de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

 Astfel, dacă la alegerile parlamentare din 24 februarie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a distribuit 364 150 de buletine de vot, atunci pentru alegerile parlamentare noi de pe 20 octombrie vor fi repartizate 310 950 de exemplare.

„În cazul secțiilor de votare din circumscripția uninominală nr.50, buletinele de vot vor fi distribuite pornind de la numărul estimativ de alegători stabilit în baza informației prezentate de MAEIE şi a celei acumulate de CEC, dar nu mai mult de cinci mii de buletine de vot pentru fiecare secţie de votare”, informează CEC.

Totodată, CEC a stabilit astăzi tirajul buletinelor de vot și pentru secțiile din circumscripția electorală nr.48 (or. Slobozia, mun. Tiraspol și Bender). Astfel, vor fi repartizate 70 de mii de buletine, aproximativ câte trei mii de buletine pentru fiecare secție de votare.

Toate buletinele de vot tipărite vor fi distribuite consiliilor electorale de circumscripție electorale uninominale, iar ulterior acestea vor fi expediate birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram