/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Discurs scandalos la ONU! Un oficial rus a cerut recunoașterea internațională a regiunii Transnistrene

missing
24 septembrie 2019, ora 09:59

Discursul oficialului rus, Leonid Manakov, rostit la ședința de ieri a celei de-a 42-a sesiuni a Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, a stârnit nedumerirea și indignarea autorităților R. Moldova. Asta după ce el „în numele poporului transnistrean şi la indicația conducerii Transnistriei, a chemat direct comunitatea internațională să recunoască independența regiunii în calitate de subiect de drept internațional”.

„Indignarea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) este cu atât mai mare, având în vedere faptul că discursuri similare, menite să manipuleze şi să inducă în eroare opinia publică internațională, L.Manakov a rostit şi la ședințele precedente ale acestui prestigios for internațional specializat în domeniul protecției drepturilor omului”, se arată într-un comunicat de presă al autorităților.

MAEIE consideră că astfel de discursuri, rostite de la tribuna instituțiilor ONU sunt provocatoare şi contraproductive, fiind de natură să submineze procesul de negocieri în formatul „5+2” ce are drept scop identificarea unei soluții globale, pașnice și durabile pentru soluționarea conflictul transnistrean bazat pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în limitele frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru regiunea transnistreană, așa după cum aceasta este stipulat în documentele relevante ale OSCE.

În acest context, MAEIE reiterează demersul autorităților moldovenești către conducerea Federaţiei Ruse privind sistarea activității controversatei „Fundații pentru dezvoltarea relațiilor sociale și culturale „Transnistria”, deschise la Moscova la începutul acestui an, al cărei conducător este L.Manakov, având în vedere că de fapt aceasta funcţionează ca o „Reprezentanță oficială a Transnistriei” în Federația Rusă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram