/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Sandu explică de ce s-a dus Dodon la ONU: „Dacă va face declarații ce nu corespund poziției Guvernului și Blocului ACUM…”

24 septembrie 2019, ora 12:51

Prim-ministra Maia Sandu afirmă că i-a solicitat șefului statului Igor Dodon să se ducă la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) de la New York, pentru că membrii Guvernului au agenda prea încărcată.

A fost o solicitare ca dânsul să meargă acolo. Guvernul este o instituție foarte ocupată. Eu am preferat să merg la Washington pentru a discuta proiecte concrete cu partenerii de acolo și evident – la Bruxelles, pentru a discuta iarăși proiecte concrete”, a motivat Sandu.

Șefa Executivului l-a atenționat pe Igor Dodon să nu facă declarații la New York care ar putea provoca critici în societate, în special legate de regiunea transnistreană.

În situația în care președintele Dodon va face declarații care nu reflectă poziția Guvernului și mai ales poziția Blocului ACUM, ne vom disocia clar de aceste declarații, inclusiv pe partea ce ține de retragerea armatei și munițiilor din regiunea transnistreană. Noi am spus întotdeauna foarte direct și insistăm, inclusiv la întâlnirile cu reprezentanții Federației Ruse, că armata și munițiile trebuie să fie retrase”, a declarat Maia Sandu după prezentarea raportului pentru cele 100 de zile de activitate a Guvernului.

Amintim că Igor Dodon a plecat într-o vizită în SUA care va dura o săptămână.

Șeful statului a anunțat că va avea un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU. „Voi vorbi despre problemele și realizările Republicii Moldova, despre particularitățile politicii interne și externe, despre perspectivele de soluționare a conflictului transnistrean și multe altele”, a enumerat Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram