/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Unii moldoveni ar putea lucra legal în Israel. Despre ce sferă este vorba

missing
25 septembrie 2019, ora 15:52

Cetățenii Republicii Moldova ar putea fi angajați legal în calitate de îngrijitori ai vârstnicilor cu dizabilități în Israel. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Guvernului. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și Autoritatea pentru Populație și Imigrare a Israelului urmează să negocieze un program-pilot comun cu privire la recrutarea și angajarea cetățenilor Republicii Moldova.

La prima etapă de implementare a programului se intenționează recrutarea a 300 de cetățeni moldoveni în calitate de îngrijitori pe teritoriul statului Israel. Cetățenii noștri vor beneficia de un statut legal în străinătate, iar drepturile lor vor fi respectate.

Potrivit autorităților, pe parcursul anului 2016, pe teritoriul statului Israel au fost înregistrați peste 13 mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Totodată, conform Biroului Național de Statistică (BNS), în același an, au fost înregistrați circa zece mii de cetățeni care erau angajați sau care se aflau în căutarea unui loc de muncă în Israel.

 

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram