Cetățenii Republicii Moldova ar putea fi angajați legal în calitate de îngrijitori ai vârstnicilor cu dizabilități în Israel. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Guvernului. 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și Autoritatea pentru Populație și Imigrare a Israelului urmează să negocieze un program-pilot comun cu privire la recrutarea și angajarea cetățenilor Republicii Moldova.

La prima etapă de implementare a programului se intenționează recrutarea a 300 de cetățeni moldoveni în calitate de îngrijitori pe teritoriul statului Israel. Cetățenii noștri vor beneficia de un statut legal în străinătate, iar drepturile lor vor fi respectate.

Potrivit autorităților, pe parcursul anului 2016, pe teritoriul statului Israel au fost înregistrați peste 13 mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Totodată, conform Biroului Național de Statistică (BNS), în același an, au fost înregistrați circa zece mii de cetățeni care erau angajați sau care se aflau în căutarea unui loc de muncă în Israel.

 

 

 

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!