/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atac la Harkov. Autoritățile din Kiev îndeamnă oamenii să nu meargă la biserică de Paște

PCCOCS a preluat de la autoritățile din Rusia Dosarul „Borman”

missing
25 septembrie 2019, ora 14:23

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a preluat azi dosarul „Borman”, (n.r. Oleg Pruteanu, cunoscut drept liderul unei organizații criminale transnaționale) de la autoritățile Federației Ruse.

Potrivit Procuraturii Generale (PG) învinuitul a fost reținut de către procurorii PCCOCS, la data de 20 septembrie 2019, iar la data de 23 septembrie, acesta a fost arestat pe un termen de 25 de zile.

„Temeiul desfășurării urmăririi penale este învinuirea acestuia de comiterea infracțiunilor de comercializare a drogurilor și contrabandă cu stupefiante”, se menționează într-un comunic al PG.

La finele lunii iunie a acestui an, Ministerul rus de Interne a anunțat că în acest despre ar figura și ex-liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc. Ulterior, fostul procuror general Eduard Harunjen a declarat că autoritățile de la Chișinău cunosc despre faptul că Oleg Pruteanu e cercetat în acest dosar, dar nu au informații că și Vlad Plahotniuc ar fi figura ca bănuit.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram