/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

UPDATE: Procurorii anticorupție, în vizită la un judecător de la Curtea de Apel Chișinău

missing
26 septembrie 2019, ora 12:55

UPDATE, ORA 17.29: Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) vin cu precizări  cu privire la „vizita” de azi a procurorilor anticorupție la sediul Curții de Apel Chișinău; potrivit lor, s-au efectuat acțiuni de ridicare și audieri ale martorilor în incinta Curții de Apel Chișinău, în baza unui proces penal, examinat în ordinea art. 274 Cod de Procedură Penală, care vizează acțiunile unor judecători de la Curtea de Apel, cu privire la adoptarea și pronunțarea unei decizii în temeiul recursului apărătorului, vizând anularea unei încheieri a judecătorului de instrucție, prin care a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv unei persoane învinuite de acțiuni de corupție.

„La moment, procurorii anticorupție întreprind toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanţelor speței, de a evidenţia atât circumstanţele care dovedesc vinovăţia persoanelor implicate, cât şi cele care le dezvinovăţesc”, spun cei de la PG.

ORA 12.55: Procurorii anticorupție au mers azi la Curtea de Apel Chișinău pentru a ridica anumite materiale din biroul unui judecător. Potrivit șefului Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, nu este vorba despre percheziții ce s-ar petrece la această instanță: „S-au ridicat anumite acte pe un proces penal”, a spus Morari reporterului TV8.

Potrivit șefului PA, există suspiciuni în privința corectitudinii unei decizii de prelungire a unei măsuri preventive, emisă de către un judecător de la această instanță.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram