/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ruslan Codreanu, exclus din cursa electorală pentru Primăria Chișinău

missing
26 septembrie 2019, ora 15:44

Unicul candidat independent care intenționa să lupte pentru fotoliul de primar al Chișinăului la alegerile locale din 20 octombrie, Ruslan Codreanu, nu a fost înregistrat în cursa electorală. Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECEM) nu a validat o mie de semnături colectate de echipa lui Codreanu de la chișinăuieni.

 „Din prima zi am fost boicotați. Listele de subscripție au fost eliberate cinci zile mai târziu. Asta înseamnă mai puțin timp pentru colectarea semnăturilor.  Vom contesta decizia de astăzi la CEC și suntem gata să mergem în instanță”, a declarat Codreanu după anunțul Consiliului Electoral.

„Poate sunt anumite erori umane, greșeli de tipar. A fost greu să colectezi semnături, cerând oamenilor date cu caracter personal, într-o țară în care lipsa de încredere a atins cote maxime. Mulți oameni refuzau să ofere seria de la buletine. Nu uitați că aceste semnături au fost colectate prin parcuri, oamenii scriind din picioare. Cu siguranță greșeli au fost. Dar nu 1200 de semnături.. 100, 200, hai 300.. Dar 1200?”, a scris indignat Codreanu pe Facebook.

Grupul de inițiativă a colectat în total 10545 de semnături de la chișinăuieni în susținerea lui Ruslan Codreanu. După invalidarea a o mie de semnături, au rămas valabile mai puțin de zece mii, necesare pentru ca un candidat independent să poată fi înregistrat în cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram