/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

PAS critică discursul lui Dodon de la ONU. Ce i-a nemulțumit pe membrii formațiunii

missing
27 septembrie 2019, ora 11:25

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a criticat discursul președintelui Igor Dodon ținut ieri în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Formațiunea și-a exprimat dezacordul faţă de poziţia șefului statului cu privire la prezența trupelor militare rusești pe teritoriul Republicii Moldova.

PAS îşi exprimă dezacordul faţă de poziţia incoerentă şi inconsecventă a preşedintelui Igor Dodon în problema prezenței trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova. 

Nu poți cere de la comunitatea internaţională „recunoaşterea şi respectarea de facto” a neutralităţii unui stat suveran şi indivizibil, dacă în acelaşi timp încerci să camuflezi existenţa unor trupe de ocupaţie pe teritoriul acelui stat, indiferent cum le-ai numi.

Statutul de „neutralitate” este incompatibil cu acest fapt. Cu această ocazie, PAS îşi reiterează ferm poziţia: retragerea imediată a trupelor Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova este singura modalitate de a recunoaşte şi respecta caracterul suveran şi indivizibil al statului Republica Moldova şi condiţia sine qua non pentru soluţionarea diferendului transnistrean”, au scris reprezentanții partidului pe rețelele de socilaizare

Ieri în cadrul celei de-a 74-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite Igor Dodon a solicitat recunoașterea și respectarea statului de neutralitate a Republicii Moldova. Șeful statului a spus că orice tentativă de a pune la îndoială acest statut, reprezintă un act neprietenos la adresa Republicii Moldova, care pune piedici în soluționarea conflictului transnistrean.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram