/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Președintele CSM nu recunoaște rezultatele Adunării Generale a Judecătorilor: „Luni dimineață ne prezentăm la serviciu”

missing
28 septembrie 2019, ora 15:45

În pofida faptului că ieri Adunarea Generală a Judecătorilor a decis, prin vot, demiterea a șapte judecători ai Consiliului Superior al Magistraturii, președintele CSM, Dorel Musteață spune că Consiliul va activa în regim normal așa cum a făcut-o până acum. Musteață a declarat pentru TV8 că nu recunoaște legalitatea organizării Adunării și, respectiv, nici deciziile luate în cadrul acesteia.

Prin hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii, noi ne-am expus vizavi de Adunare și am constatat că nu recunoaștem legalitatea încheierii prin care a fost convocată Adunarea. Prin urmare, nici legitimitatea Adunării n-am recunoscut-o. De aceasta, nici nu ne-am prezentat la Adunare. Respectiv, nici rezultatele Adunării nu le considerăm legale. Luni ne prezentăm la serviciu și activăm în regim normal cum am activat și anterior”, a declarat președintele CSM.

Amintim că ieri a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor în cadrul căreia au fost demiși cei șase membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, care au fost delegați de judecători pe 20 octombrie 2017, inclusiv a președintelui CSM, Dorel Musteață.

Decizia a provocat discuții aprines atât în interiorul sistemului judecătoresc, cât și în societate.

Judecătorii au decis să convoce o altă adunare pe 25 octombrie, pentru a alege noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Amintim că un grup de 87 de judecători, nemulțumiți de activitatea CSM-ului, au solicitat convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, pentru a pune la vot demisia membrilor CSM. Aceștia s-au adresat în instanță, iar Curtea de Apel Chișinău a obligat CSM-ul să convoace adunarea pe 27 septembrie. CSM a atacat cu recurs încheierea Curții de Apel, dar completul Curții Supreme de Justiție a respins cererea CSM-ului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram