/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Va candida Ștefan Gligor la funcția de procuror general? Răspunsul expertului

missing
29 septembrie 2019, ora 10:43

Expertul în politici publice Ștefan Gligor, care este încurajat în spațiul public să își depună candidatura pentru funcția de procuror general, spune că ar putea examina o asemenea posibilitate după ce va vedea cum va fi organizat concursul și cine va face parte din comisia de selecție. Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Vreau să văd cine va face parte din comisia de desfășurare a acestui concurs. Vreau să înțeleg până la urmă cine va face parte din Consiliului Superior al Procurorilor, care conform Constituției îi va alege, în ultimă instanță, pe cei care îi selectează comisia. Dacă va rămâne actuala componență a CSP, atunci nu există niciun sens să candidez”, a menționat expertul.

Ștefan Gligor spune că va lua o decizie atunci când lucrurile vor fi mai clare.

În opinia lui, un procuror general nu va putea face nimic dacă nu va avea suportul legislativ al Parlamentului și fără susținerea unor ministere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram