/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Ion Sturza: „Circ sau epurare? Chișinăul are nevoie de o investiție de 200 milioane euro”

missing
30 septembrie 2019, ora 13:18

Chișinăul are nevoie de o investiție de cel puțin 200 de milioane de euro pentru a schimba infrastructura de apă și canalizare și a scăpa de mirosul urât, susține fostul premier Ion Sturza, care critică acțiunile guvernanților la acest capitol.

Într-o postare pe Facebook, Sturza vorbește despre pericolul ecologic și lipsa stațiilor de epurare funcționale pe tot teritoriul R. Moldova, nu doar în Chișinău.

„Ce rușine! Văd tot mai multe mesaje disperate de la Chișinău că… pute.
Rușine nu e ca pute, rușine e că nimeni din autoritățile centrale și locale nu are curajul să spună că va puți mult timp de-acum încolo! Se încearcă cu disperare de a da vina unii pe alții, agenții economici, „Apă-Canal”, locuitorii orașului. Dar…Problema e mult mai gravă. Chișinăul, practic, nu are stație de epurare. Ceea ce numim noi stație, e complet depășită fizic și tehnologic. Construită și cârpită de-a lungul a 50 de ani, nu mai face față.

Structura apelor reziduale s-a schimbat în timp dramatic. Detergenții, poluarea chimică, deversările industriale fără curățare preventivă, produse petroliere, tot mai puțin material „biologic” – toate acestea fac astfel ca metoda clasică de epurare biologică, bazată doar pe microorganisme, să nu mai funcționeze.

Geotuburile lui Chirtoacă sunt o glumă proastă. Trebuie spus cinstit, Chișinăul are nevoie urgent de o nouă stație de epurare. O investiție cu întreaga infrastructura apa și canalizație de cel puțin 200 de milioane de euro. E foarte mult, dar depinde de prioritățile guvernanților. Circ sau… epurare?”, întreabă Sturza.

Fostul premier amintește că aceeași problemă este și la Soroca, unde toate reziduurile se scurg direct în Nistru.

„Iar noi, la alegerile locale, discutăm despre geopolitică…Oricum ai întoarce nasul, Est-Vest, miroase la fel. Urât!”, și-a încheiat mesajul Ion Sturza.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram