/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Alege liber, la TV8! Cum vor rezolva candidații la primăria Chișinău problema mirosului urât din oraș

missing
30 septembrie 2019, ora 21:07

Problema mirosului urât din Chișinău a fost subiectul primelor dezbateri electorale de la TV8. În timp ce unii candidați la funcția de primar au propriile soluții pentru rezolvarea acestei probleme, alții cred că în capitală există și alte probleme mult mai importante, cărora trebuie să li se dea prioritate. Iată cum au răspuns candidații la întrebarea: „Cum rezolvăm problema mirosului urât din Chișinău?”

Teodor Cîrnaț, candidatul Partidului Voința Poporului

„Trebuie finalizată construcția celui de-al patrulea filtru la Stația de epurare. Agenții economici să fie obligați să-și construiască stații de pre-epurare, ca deșeurile eliminate în Bâc să fie filtrate și să se pornească dosare penale în privința factorilor de decizie, responsabili de această problemă”.

Valerii Klimenko, candidatul Partidului ȘOR

„Nu sunt gata să răspund la întrebare. Pentru a răspunde, trebuie să mă documentez. Nu înțeleg de ce discutăm azi doar despre această problemă? Aceasta este una dintre cele mai mari probleme, dar în oraș există multe alte probleme strategice și dacă nu le vom rezolva, atunci orașul va fi despărțit în două (…), mă refer la problema podurilor”.

Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Uniunea Salvați Basarabia

„Am propus anterior, când eram ministru al Mediului, un proiect de curățare a râului Bâc în valoarea de 10 milioane de euro. Această problemă este în prezent murată, pentru că s-au schimbat de atunci cinci miniștri ai mediului”.

Andrei Donică, candidatul Partidului Speranța-Nadejda

„Această problemă s-a creat special, dacă ați observat, acum două luni s-au început aceste probleme, special ca să vorbim despre Stația de epurare. Sunt mult mai multe probleme în municipiul Chișinău. Trebuie de creat o problemă, ca pe urmă să o rezolvăm”.

La dezbaterile de azi a fost invitat și candidatul Partidului Socialiștilor Ion Ceban, dar acesta nu a dat curs invitației TV8.

O nouă rundă de dezbateri „Alege liber” la TV8 va avea loc mâine, 1 octombrie, începând cu ora 19:50.

Mai multe detalii despre candidații fa funcțiile de primari și deputați la alegerile din 20 octombrie, aflați pe pagina alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram