/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Slusari: Timp de trei săptămâni, cele trei bănci despre care se spunea că sunt pe brânci au dat credite de peste 25 de miliarde de lei

missing
30 septembrie 2019, ora 15:25

Timp de trei săptămâni, în perioada 7-27 noiembrie 2014, din cele trei bănci implicate în frauda bancară (Unibank, Banca de Economii și Banca Socială), despre care autoritățile de atunci spuneau că „sunt pe brânci”, s-au scos 25,5 miliarde de lei, spune Alexandru Slusari, președintele comisiei de anchetă care investighează devalorizarea sistemului bancar, cu referire la informații primite de la Banca Națională (BNM). 

Slusari spune că a primit informațiile, care deocamdată sunt secrete, de la BNM acum trei zile.

„Conform informațiilor oficiale, în această perioadă, din cele trei bănci în care, în viziunea lui Candu și Draguțan n-ar fi trebuit să fie niciun gram de lichidități, s-au acordat credite doar pentru persoane juridice în sumă de peste 25,5 de miliarde de lei. Mai sunt și pentru persoane fizice câteva sute de milioane, dar, comparativ cu creditele pentru persoanele juridice, e un fleac (…) și nu au fost calculate deocamdată plasamentele interbancare”, a declarat Slusari, în cadrul unei conferințe de presă.

Slusari mai spune că aceste credite au fost acordate companiilor legate de așa-numitul „grupul Șor”. În privința la circa 20 de credite, potrivit președintelui comisiei, BNM menționează că nu dispune de informații cu privire la gajul lăsat de beneficiari.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram