/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

CSM: Asociația Judecătorilor nu a prezentat actele în original după adunarea la care s-a decis revocarea mandatelor membrilor Consiliului 

missing
01 octombrie 2019, ora 17:10

Asociația Judecătorilor, organizatorii Adunării Generale a Judecătorilor (AGJ) la care s-a decis revocarea mandatelor actualilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), nu a prezentat Consiliului câteva documente în original, ceea ce contravine Regulamentului cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor, aprobat prin Hotărîrea Adunării Generale a Judecătorilor nr. 1 din 23.11.2012. 

Potrivit reprezentanților CSM, Asociația Judecătorilor nu a prezentat următoarele acte în original:

– listele de înregistrare a judecătorilor care au participat la Adunarea Generală Excepțională a Judecătorilor din data de 27 septembrie 2019, în conformitate cu prevederile punctului 8 din Regulamentul cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor;
– listele înregistrării judecătorilor pentru eliberarea buletinelor de vot;
– hotărârile adoptate în cadrul Adunării Generale Excepționale a Judecătorilor potrivit punctelor 51-54 din Regulamentul cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor.

Ieri, CSM a contestat hotărârea AGJ din 27 septembrie prin care membrilor Consiliului li s-au revocat mandatele. Potrivit președintelui interimar al CSM, Dorel Musteață, dacă contestația Consiliului nu va fi acceptată și decizia de pe 27 septembrie nu va fi anulată în decurs de cinci zile, Consiliul se va adresa în instanța de judecată.

La același subiect:

/VIDEO/ Cum a fost organizată Adunarea Judecătorilor și revocate mandatele membrilor CSM – cronologia evenimentelor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram