/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Democrații cer Guvernului să transforme vila prezidențială de la Condrița în sanatoriu pentru bătrâni

01 octombrie 2019, ora 14:25

De ziua internațională a persoanelor în etate, fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat a venit cu o inițiativă și o solicitare către Guvern. Democrații cer ca vila prezidențială de la Condrița să fie trecută la balanța Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și să fie transformată în sanatoriu pentru bătrâni.

Persoanele în etate au dreptul să se recreeze și să-și refacă sănătatea în condiții mai bune. Sperăm că președintele Dodon nu va fi împotrivă ca această vilă, de care beneficiază exclusiv familia lui, să fie folosită de persoanele în etate. Cu atât mai mult că Igor Dodon are casă, are o clădire a Președinției reparată recent, are și reședință de stat”, a comentat Jizdan.

Democrații mai propun ca pensiunea din Holercani, care este folosită pentru recreerea demnitarilor de stat, să fie transformată în pensiune pentru veteranii războiului de la Nistru.

„Este un loc simbolic pentru ei, pe malul Nistrului, unde în 1992 au apărat integritatea țării noastre cu armele în mâini. Decizia se impune acum, când Igor Dodon s-a făcut că îi uită pe acești combatanți în discursul ținut de la tribuna ONU”, a declarat Jizdan în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat de ce vin democrații cu astfel de inițiative abia acum și nu le-au realizat când s-au aflat la guvernare, Alexandru Jizdan a spus că erau astfel de proiecte, dar nu au reușit să le ducă la bun sfârșit.

„Desigur că aceste acțiuni erau obiectivele noastre, care neavând finalitate pe timpul guvernării noastre și noi trecând în opoziție și fiindcă acest Guvern nu a vorbit niciodată în patru luni despre persoanele în etate, exact în această zi simbolică am venit cu acest proiect”, a argumentat deputatul democrat.

Partidul Democrat mai speră să revină la guvernare și să realizeze aceste proiecte, dacă Guvernul Maiei Sandu nu va lua acum atitudine.

Noi vom insista ca aceste inițiative să fie cu o finalitate. Sper că altă dată, când vom fi noi la guvernare, noi totuși să avem posibilitatea ca aceste proiecte să fie realizate până la capăt”, a concluzionat Jizdan.

Democrații cer Guvernului Sandu să pună în discuție subiectul chiar la ședința de mâine sau, cel târziu, săptămâna viitoare să aprobe deciziile prin care vila de la Condrița și pensiunea Holercani să fie trecute la balanța Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram