/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul neagă retragerea tancurilor Abrams

Putoarea din Chișinău ne costă 70 de milioane de lei! Procuratura a pornit azi o cauză penală

missing
02 octombrie 2019, ora 14:39

Factorii de decizie din cadrul întreprinderii „Apă-Canal” Chișinău vor fi cercetați pentru abuz de serviciu în dosarul legat de mirosul urât din capitală. Procuratura Generală anunță că azi, după investigațiile preliminare, oamenii legii au o pornit cauza penală pe faptul poluării apei și a aerului în municipiul Chișinău și pe faptul gestionării incorecte a mijloacelor financiare, ceea ce a adus prejudicii de circa 70 milioane lei.

„Procurorii au scos la iveală că poluarea aerului din municipiul Chișinău și apei râului Bâc se datorează faptului că nu a fost respectat procesul tehnologic la Stația de epurare a municipiului Chișinău. Drept urmare, prejudiciile cauzate mediului înconjurător în rezultatul încălcării legislației constituie 39.616.661,54 lei”, se menționează într-un comunicat a Procuraturii Generale.

De asemenea, procurorii au depistat neconformități incompatibile cu legea privind gestiunea mijloacelor financiare, investite pentru întreținerea procesului tehnologic de tratare a apelor uzate, prejudiciul fiind de peste 30 de milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram