/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Victor Chironda, candidat la funcția de primar al capitalei, indică în declarația de avere o mașină de 5000 de lei. Explicația acestuia

missing
02 octombrie 2019, ora 12:39

Victor Chironda, candidatul Mișcării Socio-Politice „Forța Nouă” la funcția de primar al capitalei, indică în declarația de avere o mașină de model Honda Jazz și scrie că a cumpărat-o cu 5000 de lei. „Am cumpărat-o de la prietena mea”, a explicat acesta în cadrul dezbaterilor electorale „Alege Liber” de la TV8. 

„Mi-a oferit-o practic în dar. Este o mașină destul de veche și ruginită și colegii întotdeauna mă întreabă de ce nu o repar. E o mașină pe care o folosesc câteodată acum, în campanie, când am nevoie de transport să mă deplasez mai des, în rest, prefer să mă deplasez cu transportul public totuși”, a explicat Chironda.

În context, contracandidatul său din partea Partidului Stânga Europeană, Vitalie Voznoi, spune că va veni cu o inițiativă legislativă în acest sens: „Eu sper că într-o zi noi o să propunem în Parlament o lege prin care vom permite procurarea apartamentelor și a mașinilor cu 20% mai mult decât prețurile indicate în declarațiile de venit”.

La alegerile parlamentare din iarnă, au mai fost cazuri în care candidații la funcția de deputat au indicat în declarațiile de avere mașini la prețuri mult mai mici, comparativ cu cele de pe piață. Printre aceștia a fost și Alexandru Slusari, care indica în declarație o mașină de model Nissan X-Trail, din anul 2005, cu o valoare de  1500 de euro, în timp ce pe piață prețul mediu al acestui model de autoturism este de 5000 de euro. Explicația acestuia a fost, de asemenea, că mașina este veche și a cumpărat-o de la niște cunoștințe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram