/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, anunțat în căutare

04 octombrie 2019, ora 10:03

Iurie Chirinciuc a fost anunțat în căutare. Judecătoria Chișinău cu sediul Ciocana a admis luni demersul Inspectoratului de Poliție Centru și l-a dat în căutare pe fostul ministru al Transporturilor, condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență și abuz de serviciu. 

Încheierea instanței este cu drept de recurs la Curtea de Apel în termen de 15 zile.

Fostul ministru, împreună cu şefii a două companii de construcţie au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017 și, fiind audiaţi, şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. Prima instanță l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, dar acesta a atacat sentința la Curtea de Apel.

Decizia de condamnare la trei ani și șase luni de detenție a lui Iurie Chirinciuc a fost pronunțată de Curtea de Apel în luna mai. Fostul ministru și nici avocatul acestuia nu au fost prezenți la pronunțarea sentinței. Presa a scris atunci că acesta ar fi fugit din țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram