/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Precizările Ministerului de Externe privind cazurile de sclavie din Spania. Doar 10 dintre victime sunt moldoveni

missing
04 octombrie 2019, ora 22:48

Ministerul de Externe de la Chișinău vine cu o serie de precizări privind cazurile în care mai mulți cetățeni moldoveni și români ar fi fost victime ale sclaviei în Spania. Potrivit informațiilor oferite Ambasadei Republicii Moldova în peninsula Iberică de către Garda Civilă Spaniolă, totul s-ar fi întâmplat în februarie anul acesta, înregistrarea video fiind prezentată abia ieri. 

Totodată, a fost confirmat că doar 10 persoane din cele 600 de victime au fost identificate ca fiind cetățeni moldoveni. Aceștia din urmă au refuzat să revină în țară, ei fiind în așteptarea unui permis de ședere temporar.

Ambasada a contactat și responsabilii din cadrul Centrului cooperare polițienească internațională al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, care au confirmat că este vorba despre cazul din februarie 2019, pe acesta fiind deja pornite dosare penale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram