/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Forfotă în PMAN, în ajun de Ziua Vinului. Producătorii și-au amenajat tarabele la care își vor expune băuturile aromate

04 octombrie 2019, ora 20:59

Forfotă în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde în weekend mii de oameni sunt așteptați să petreacă de Ziua Vinului. Producătorii și-au amenajat spațiile în care își vor expune cele mai aromate vinuri. Și, pentru că se anunță vreme răcoroasă, inclusiv cu ploi, practic fiecare tarabă este dosită de pavilioane, astfel ca petrecerea să nu fie umbrită. Poliția națională avertizează că, începând cu această seară și până luni dimineață, traficul va fi suspendat.

Și în acest an, vinificatorii au încercat să fie cât mai deosebiți. Iar pentru ca petrecăreții să nu le treacă cu vederea tarabele, le-au decorat pe măsură, întrecându-se în elemente cât mai inedite. Nici chiar ploaia nu i-a împiedicat să muncească cu spor.

”Perfect! Nu ne ajunge 50 de grame de vin tânăr. Mâine? Da, mâine numaidecât”.

”O să fie gata până mâine totul? Până la 12 noaptea dacă o să fiți aici, puteți veni, Vă fac o cafea dacă doriți”.

Potrivit autorităților, vinurile produse în Republica Moldova vor putea fi degustate la standurile celor peste 65 de vinificatori care vor fi amplasate în baza hărții regiunilor cu Indicaţie Geografică Protejată.

”Îi așteptăm cu degustări de vinuri,  cu oferte speciale și prețuri de la producător. Am vrea ca toți cei care vin la stand-ul nostru să ne guste vinurile speciale”.

Pentru prima dată, sărbătoarea va avea loc și în Scuarul Catedralei „Naşterea Domnului”. Iar scena va fi instalată pe strada pietonală, unde vor urca atât artiști din țară, cât și din străinătate. Pentru ca sărbătoarea să decurgă fără incidente, poliția vine cu un șir de recomandări.

”Poliția îndeamnă cetățenii să nu urce beți la volan, să se conformeze indicațiilor angajaților poliției, să se comporte adecvat și să respecte regulile de conduită și curățenie în locurile publice”, a declarat Iurii Dementiev, șef de direcție în cadrul INP.

Iar cei care vor veni la sărbătoare, împreună cu cei mici, sunt îndemnați să nu-i scape din ochi. Totuși, copiii trebuie să știe și ei câteva reguli de bază, în cazul în care se rătăcesc.

”Lăsați-le numerele de telefoane ale adulților și îi instruiți ca atunci când se pierd în mulțime, răman în același loc, pentru ca adulții revin la locul vechi, și încurajați-i să se apropie de un polițist”, a menționat Daniel Mazepa, șef de secție în cadrul IGP.

Pentru oaspeții capitalei, vor fi amenajate parcări pe străzile apropiate. În schimb, chișinăuienii sunt îndemnați să vină cu transportul public. Și deplasarea prin centrul capitalei va fi sistată de vineri seara și până luni dimineața. „Ziua Naţională a Vinului” este organizată de autoritățile naționale din domeniu, cu suportul financiar al USAID și Guvernul Suediei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram