/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/FOTO/ Marina Tauber, din arest la domiciliu, participă la evenimente de partid. Explicația avocatului deputatei

missing
07 octombrie 2019, ora 12:33

Deși se află în arest la domiciliu, deputata Marina Tauber participă la evenimente organizate de Partidul ȘOR (PP ȘOR). Potrivit unui comunicat al formațiunii, în acest weekend, Tauber a fost prezentă la forumul candidaților din Orhei ai PP ȘOR. 

„Este meritul președintelui nostru Ilan Șor că am devenit această familie unită și consolidată, și datorită dumnealui avem mai multe rezultate și avem această sală de oameni minunați, tari, puternici, care nu au părăsit țara noastră, Republica Moldova, dar oameni care vor să schimbe viața concetățenilor noștri spre bine. Am demonstrat acest lucru în orașul Orhei, am demonstrat acest lucru în raionul Orhei, iar acum, împreună, mergem înainte în toată țara”, a declarat Marina Tauber, care este vicepreședintă a Partidului ȘOR, în cadrul evenimentului.

Foto: PP ȘOR

Foto: PP ȘOR

Foto: PP ȘOR

Am încercat să o telefonăm pe deputată, însă aceasta are telefonul deconectat. Totuși, avocatul ei Iulian Balan susține că Marina Tauber a avut permisiune de la instanță de a participa la acest eveniment:

„Am solicitat permisiunea de la instanță ca să poată participa la întâlnirea cu alegătorii, fiind concurent electoral, și instanța i-a permis acest lucru”, a declarat Iulian Balan, contactat de TV8.md.

La scurt timp de la reținerea Marinei Tauber, reprezentanții PP ȘOR au spus că aceasta, la fel ca și colega ei de fracțiune Reghina Apostolova, este candidată la funcția de consilieră locală în orașul Orhei, deși aceasta nu figura în lista PP ȘOR, depusă de formațiune la Consiliul local de Circumscripție Electorală.

Șor, prezent și el la evenimentul de partid, doar că, din nou, doar pe ecran

În cadrul evenimentului din weekend, a intervenit cu un discurs și președintele formațiunii Ilan Șor, care, potrivit organelor de drept, nu se află în țară. Acesta a transmis mesajul prin intermediul unei înregistrări video.

„Avem, o misiune foarte importantă – să realizăm toate proiectele din Orhei și Jora de Mijloc în fiecare localitate a raionului nostru iubit (…). Puterea a fost luată de politicieni mânați doar de sentimente de răzbunare și hoție. Presiunile asupra partidului sunt mari, dar, în pofida acestui fapt, Partidul Politic ȘOR a fost, este și va fi”, a spus Șor, potrivit unui comunicat emis de reprezentanții PP ȘOR.

Foto: PP ȘOR

Marina Tauber și colega ei Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară, apoi au fost reținute preventiv, fiind cercetate într-un dosar legat de frauda bancară. Tauber se află în arest la domiciliu, iar Apostolova se află sub control judiciar.

La rândul său, Ilan Șor a dispărut din țară la mijlocul lunii iunie. Acesta s-ar afla în Israel. El a rămas, de asemenea, fără imunitate de deputat și este anunțat în căutare națională și internațională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram