/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Chirtoacă îi somează pe Ceban și Năstase să iasă la dezbateri. A pregătit și câteva întrebări pentru contracandidați

missing
07 octombrie 2019, ora 10:55

Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal (PL) și candidatul formațiunii pentru funcția de primar al capitalei îi somează pe contracandidații săi Ion Ceban, de la Partidul Socialiștilor (PSRM), și Andrei Năstase, de la Blocul ACUM DA PAS, să participe la dezbateri. Acesta propune organizarea unor dezbateri publice la care să participe toți candidații la Primăria Chișinău și spune că a pregătit deja și câteva întrebări pentru cei doi concurenți. 

Chirtoacă îi reproșează lui Ceban că își face publicitate electorală pe seama proiectelor realizate de el, pe vremea când era primar. Acesta este revoltat de faptul că în spoturile candidatului socialist apar troleibuze, străzile Aleco Russo și Ștefan cel Mare, Parcul Valea Morilor ș.a. obiective din capitală, pe care, de altfel, din spusele lui Chirtoacă, Ceban le-a criticat anterior.

Liberalul mai are câteva reproșuri către concurentul său socialist, faptul că acesta a renunțat în această campanie la „steaua roșie socialistă” și că și-a luat stiliști care i-au schimbat look-ul pentru campanie.

„Eu, spre exemplu, sunt în același sacou în care m-au arestat la indicația lui Plahotniuc”, a spus Chirtoacă.

Fostul primar al capitalei, care luptă pentru un nou mandat, are reproșuri și către Andrei Năstase: „De ce plimbă ursul prin toată Europa și America, în ultimele trei-patru luni (…). Vrea peste tot să apuce, dar numai de lucru să nu se țină. Cum atunci un om care aleargă prin toate părțile vrea să se ocupe de problemele orașului?”, a spus Chirtoacă.

Candidatul PL mai spune că Năstase nu a făcut o treabă bună la Ministerul de Interne și că și-a angajat peste tot cumătrii.

„În 2008-2009, în timp ce subsemnatul reforma Primăria Chișinău, ridicam lucrurile la nivelul orașului, dumnealui cu ce se ocupa? Estorca șapte milioane de euro din bugetul orașului prin frauda de la Air Moldova (…)? De ce a făcut atacul raider la Victoriabank împreună cu Plahotniuc din 2005 până în 2010. De ce nu mă dă în judecată pentru aceste chestiuni, pe care eu le spun deja de câțiva ani? Observați că nu mă dă în judecată? De ce? Pentru că știe că eu spun adevărul”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Contactat pentru a ne oferi un comentariu la cele declarate de Dorin Chirtoacă, Andrei Năstase ne-a spus că va reveni cu o replică la acest subiect pe parcursul zilei de azi. La rândul său, Ion Ceban nu ne-au răspuns la telefon.

În total, la alegerile locale de pe 20 octombrie, pentru funcția de primar al capitalei luptă 19 candidați. Le puteți analiza profilurile acestora pe pagina Alegeri.tv8.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram