/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Funcționarii publici care se vor implica în campania electorală în timpul orelor de muncă riscă să fie demiși

missing
07 octombrie 2019, ora 16:52

Funcționarii publici care se vor implica în campania electorală în timpul orelor de muncă riscă să fie demiși. Despre aceasta a declarat secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă.

Secretarul a semnat astăzi o indicație către toate autoritățile administrației publice în care a solicitat următoarele:

„Cerem intervenirea promptă în neadmiterea implicării funcționarilor publici în orele de muncă în campania electorală. Am solicitat ca toate întrunirile electorale să aibă loc în afara orelor de muncă, fără a afecta activitatea instituțiilor. Am cerut ca participarea la aceste întruniri să fie benevolă”, a declarat secretarul de stat.

Andrei Spânu a precizat că la alegerile din octombrie, instituțiile statului nu se vor implica sub nici o formă în influențarea procesului electoral.

„Acest Guvern nu va tolera implicarea funcționarilor publici și a angajtului statului în campania electorală în timpul orelor de lucru. Acest Guvern nu va admite în nici un caz utiliozarea resurselor administrative în această campanie electorală. Orice abatere de la aceste principii va fi promt investigată și sancționată conform legii”, a spus Andrei Spânu.

Menționăm, că alegerile locale și parlamentare noi vor avea loc pe 20 octombrie curent. Startul campaniei electorale a fost dat pe 20 septembrie curent, după ce au fost înregistrați toți candidații.

Listele candidaților la funcțiile de primari în toate localitățile din republică le puteți consulta pe pagina Alegeri.tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram