/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Mandatul lui Năstase de primar capitalei, validat astăzi, la mai mult de un an de la alegerile locale repetate

08 octombrie 2019, ora 18:01

Mandatul de primar al capitalei, câștigat de Andrei Năstase la alegerile locale repetate din vara anului 2018, a fost validat astăzi, de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău. Decizia vine în urma unei contestații la hotărârea de anul trecut, din data de 19 iunie 2018, emisă de Judecătoria Chișinău, prin care rezultatele alegerilor au fost declarate nule. Contestația a fost depusă de Andrei Năstase, Partidul Platforma DA, Partidul Socialiștilor și Consiliul Electoral Chișinău nr.1.

Prin decizia de astăzi, hotărârea Judecătoriei Chișinău de invalidare a rezultatelor alegerilor locale repetate, emisă pe 19 iunie 2018, a fost casată integral. Hotărârea a fost luată de judecătorii: Vladislav Clima, Ecaterina Palanciuc, Ala Malîi.

Decizia de azi a Curții de Apel Chișinău poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Totuși, Năstase nu va putea prelua mandatul de primar, or, acesta candidează la alegerile locale generale ordinare, care vor avea loc pe data de 20 octombrie 2019.

Andrei Năstase a câștigat alegerile locale repetate din Chișinău, care au avut loc în luna iunie 2018. Mandatul acestuia însă nu a fost validat, din motiv că instanța a constatat că acesta ar fi făcut agitație electorală în ziua tăcerii, într-un video postat pe rețelele de socializare. Ulterior, procesul verbal prin care s-a constatat această încălcare a fost anulat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram