/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Năstase îl acuză pe Dodon de ipocrizie: „Nu ia în calcul și demisia sa?”

08 octombrie 2019, ora 12:00

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, îl acuză de ipocrizie pe șeful statului Igor Dodon, care a reacționat după accidentul groaznic de la Buiucani și a cerut demisii la Poliție. Năstase susține că Dodon își face capital politic pe seama tragediei.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a anunțat despre moartea șefului Secției Urmărire Penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Bălți, care a primit o traumă în timpul unui meci de fotbal organizat sub egida Ministerului de Interne, Andrei Năstase a declarat că nu a vrut să adune capital politic pe seama acestui incident.

„Era un incident minor la acea etapă, care mai apoi a ajuns pe mâna medicilor…Din câte știu eu, în momentul de față se fac niște investigații. Aduc condoleanțe acestui băiat, pe care chiar intenționam să-l avansez în funcție, dar cred că pe suferința unor oameni nu ar trebui să facem capital. Nu e în firea mea să fac capital politic pe suferința unor oameni, așa cum face președintele Dodon, urcându-se pe suferința unor oameni care mor în accidente rutiere… Mă deranjează ipocrizia care domnește încă în politicul moldovenesc”, a comentat Năstase.

Referindu-se la declarația președintelui Dodon, că ar fi necesare demisii în Poliție după ce s-a produs accidentul de la Buiucani, liderul PPDA i-a făcut aluzie șefului statului că ar trebui să plece el de la Președinție:

Să ne răspundă Dodon de ce astăzi urcă peste suferința unor oameni nevinovați. În ce privește demisiile pe care le cere acest domn, întrebați-l pe el , dacă nu cumva ia în calcul și o demisie a sa, pentru tot răul care s-a produs în ultima perioadă de timp, implicit cu complicitatea sa la tot ce a făcut guvernarea Plahotniuc”.

Andrei Năstase a reiterat că alianța Blocului ACUM cu PSRM a fost necesară pentru a salva R. Moldova de Plahotniuc.

„Nici mie nu-mi este destul de comod într-o alianță improprie. M-aș fi bucurat dacă Blocul ACUM ar fi ajuns în Parlament cu 56 de mandate, nu cu 26. În lipsă de alternative, s-a produs această majoritate, care a mers până nu demult. Cu scârț, dar a mers. Alternativa era alianța dintre Dodon și Plahotniuc”, a argumentat Năstase.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram