/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/Democrații, îngrijorați de situația criminogenă și numărul mare de accidente rutiere. Jizdan are o explicație

missing
09 octombrie 2019, ora 13:34

Partidul Democrat se arată îngrijorat de situația criminogenă din R. Moldova și creșterea numărului de accidente rutiere în care și-au pierdut viața mai mulți cetățeni. Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan susține că s-a ajuns la astfel de probleme din cauza noii guvernări, care ar fi demis sute de polițiști cu experiență.

„Este din cauza atitudinii acestei guvernări față de politica cadrelor. Când au venit, au alungat din Ministerul Afacerilor Interne mulți oameni care erau cu experiență de zeci de ani. În patru luni, din MAI au plecat 800 de angajați. Avem un vid enorm în sistem. Situația riscă să scape de sub control”, a declarat Jizdan în cadrul unui briefing de presă.

Democratul mai spune că nu are intenția de a isteria opinia publică și propune guvernanților să apeleze la ajutorul său, dacă este nevoie să ofere suport MAI-ului, ținând cont de experiența sa de 27 de ani în Poliție.

„A fost o tentativă a Maiei Sandu de a organza o ședință cu referire la accidentele rutiere. Sunt organizate probabil de dragul ședințelor, pentru că nu vedem schimbarea situației la zi. Oamenii sunt îngrijorați să trimită copiii la școală. Eu vă vorbesc nu în calitatea mea de ex-ministru, dar în calitate de părinte care are copii și merg la școală cu transportul public”, a adăugat Jizdan.

Opinia publică a fost scandalizată după producerea accidentului rutier din sectorul Buiucani când un „Porsche” a lovit un troleibuz, iar șoferița avea un bogat cazier al încălcărilor în trafic. Aceasta a murit ieri la spital. În ultimele săptămâni, pe traseele naționale au avut loc mai multe accidente cu implicarea unor mijloace de transport de rută.

În această dimineață, un accident grav s-a produs pe traseul Chișinău –Telenești, unde un microbuz cu muncitori a lovit un Jeep. 17 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar nouă dintre ei au fost internați la Spitalul Raional Telenești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram