/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sandu, după criticile președintelui la adresa Guvernului: „Să-l întrebăm noi pe domnul Dodon, ce rezultate sunt în urma șederii lui la Președinție?”

missing
09 octombrie 2019, ora 18:57

După ce președintele țării Igor Dodon a declarat public de mai multe ori că este necesară înlocuirea noilor miniștri și a adus mai multe critici la adresa Guvernului, prim-ministra Maia Sandu propune să fie și șeful statului întrebat ce a făcut timp de trei ani la Președinție. 

„Să-l întrebăm noi pe domnul Dodon ce rezultate sunt în urma șederii lui la Președinție timp de trei ani de zile? Bineînțeles că sunt foarte multe probleme care nu pot fi rezolvate peste noapte, dar acest Guvern a fost unicul care a putut să readucă finanțarea externă. Dincolo de asta, acest Guvern este ocupat cu curățarea țării de scheme de corupție. Poate cuiva nu-i place acest lucru, dar pentru noi asta este foarte important”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Europa Liberă.

Sandu a spus că nu sunt planificate schimbări ale componenței actualului Cabinet de Miniștri: „Prim-ministrul este unicul în drept să decidă cine trebuie să fie miniștri în continuare și cine nu trebuie să fie miniștri în continuare. Pentru moment, nu discutăm nicio schimbare în Guvern”.

„Am avut discuții chiar săptămâna aceasta cu cele trei componente ale majorității și le-am explicat că, dacă sunt întrebări la anumiți miniștri, acestea trebuie formulate pe platformă parlamentară, pentru că asta spune Constituția și, dacă răspunsurile nu sunt satisfăcătoare, atunci o să vin eu să discutăm, dar nu suntem gata să purtăm dialogul la televizor”, a mai spus Maia Sandu.

Actualul Guvern are 12 membri, dintre care doi au fost propuși de Partidul Socialiștilor, iar restul, de Blocul ACUM, cu excepția Irinei Vlah, care este aleasă direct de către locuitorii din UTA Găgăuzia,

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram