/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Codreanu a cerut repetat Consiliului Electoral înregistrarea în cursă. „Nu există altă opțiune decât să mă înregistreze”

missing
09 octombrie 2019, ora 10:23

Ruslan Codreanu, fostul primar interimar al capitalei, a cerut din nou Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Municipală Chișinău (CECEM) să-l înregistreze în cursa pentru Primăria Chișinău, după ce ieri, Curtea de Apel Chișinău i-a dat dreptate și a anulat hotărârea primei instanțe prin care candidatului i s-a refuzat înregistrarea în cursa electorală. 

„Lupta noastră din ultimele două săptămâni s-a încheiat cu succes. Am demonstrat că toate semnăturile sunt oameni reali, am prezentat copiile la buletine și am demonstrat că sistemul a dat eroare. Regret că cei din Consiliul Electoral nu s-au prezentat cu onoare. Am demonstrat că avem dreptate”, a spus Ruslan Codreanu, după ce a depus demersul de a fi înscris în cursa electorală.

„Nu există altă opțiune, decât să mă înregistreze (…). Vom încerca la maxim să informăm chișinăuienii că suntem în cursă”, a mai spus Codreanu.

Potrivit lui, membrii CECEM au la dispoziție maxim 24 de ore pentru a se pronunța, dacă-i acceptă sau nu cererea de înregistrare în cursa electorală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram